Chat with us, powered by LiveChat
0592 20 12 02 info@bouwendnoord.nl

Dakdekker Groningen

Op zoek naar een ervaren dakdekker Groningen? Met meer dan 15 jaar ervaring is Bouwend Noord uw professionele dakdekkersbedrijf in Groningen. We zijn gespecialiseerd in hellende en schuine daken.

Ons grote team van ervaren dakdekkers staat klaar om uw daklekkage te verhelpen. Maar ook voor dakreparatie, dakrenovatie, het vervangen van dakpannenen, schoorsteen renovatie of het schoonmaken van dakgoten kunt u bij ons terecht.

Daarnaast komen we altijd eerst langs voor een gratis dakinspectie en advies op maat. Na de inspectie ontvangt u een scherp geprijsde offerte voor de besproken werkzaamheden.

Kies voor zekerheid, kies Bouwend Noord als uw dakdekker Groningen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Dakdekker Groningen: waar kwaliteit de standaard is

Bouwend Noord is uw dakdekker in Groningen, waar het leveren van kwaliteit de standaard is. Door de jaren heen hebben we veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van schuine en hellende daken.

Al onze kennis wordt gebundeld in een uitgebreide interne opleiding, waarbij we onze dakdekkers leren werken conform wet en regelgeving en onze hoge kwaliteitsnormen.

We beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw gehele dak vanaf de grond op te bouwen. Maar voordat we dit doen, kijken we altijd eerst of het dak niet gerepareerd kan worden. Door de levensduur van het huidige dak te verlengen, bespaart u doorgaans een hoop geld. Dit komt allemaal aan bod gedurende de gratis dakinspectie.

De onderdelen van uw dak zoals de dakbedekking, nokvorsten, windveren en boeidelen, daklatten, dakbeschot, onderderdak en het isolatiemateriaal worden dan geïnspecteerd. Vraag een gratis dakinspectie aan bij Bouwend Noord, de dakdekker van Groningen.

Dakdekker Groningen

Bouwend Noord: het dakdekkersbedrijf in Groningen waarop u kunt bouwen

Bouwend Noord is het dakdekkersbedrijf in groningen, die afspraken nakomt, betaalbaar is en kwaliteit levert.

Z

15 jaar ervaring

Het dak beschermt uw woning tegen weersinvloeden zoals wind, regen en sneeuw. Daarom zorgen we ervoor dat er ervaren dakdekkers aan uw dak werken.
Z

10 jaar garantie op montage

We zijn de dakdekker in Groningen die 10 jaar garantie geeft op de montage van daken. Hiermee heeft u zekerheid voor de lange termijn.
Z

Gratis dakinspectie Groningen

We zijn graag zeker van onze zaak, voordat we u een voorstel doen. Daarom voeren we eerst een gratis dakinspectie uit bij uw woning of bedrijfspand in Groningen.

Maak gebruik van onze dakdekkers totaalservice

Bij Bouwend Noord leveren we al onze diensten aan de hand van een totaalservice. Dit houdt in dat alles van A tot Z geregeld wordt door onze vakmensen. Een duidelijk plan, voor een vaste prijs, waarin alle kosten worden meegenomen. We zijn een dakdekker in Groningen die zekerheid biedt.

Kenmerken van onze totaalservice:

 1. We komen langs voor advies, inspecteren het dak en maken een offerte op maat voor uw woning of bedrijfspand.
 2. Alle werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd door onze eigen ervaren dakdekkers. Onze dakdekkers werken aan één project tegelijk, zodat ze focus kunnen houden.
 3. Onze mensen zijn getraind om duidelijk en eerlijk te communiceren. We houden u op de hoogte van de werkzaamheden en leggen duidelijk uit wat het belang is van de werkzaamheden.
 4. Als we afspraken maken komen we onze afspraken na. We vragen tijd van u en zorgen ervoor dat dit efficient benut wordt.
Dakdekker in Groningen
Kies voor kwaliteit, duidelijke communicatie en een bedrijf wat afspraken nakomt.

Daklekkage Groningen, snel verholpen

Heeft u daklekkage in Groningen? Neem dan zo snel mogelijk contact op. Lekkage is één van de voornaamste redenen dat houten onderdelen van het dak zoals dakspanten, gordingen en panlatten beginnen te rotten.

Dit zijn belangrijke onderdelen van het dak, waaraan de de dakpannen bevestigd worden en waardoor het dak gedragen wordt. Als deze onderdelen beginnen te rotten, moeten ze vervangen worden en dat wilt u liever vermijden.

Schakel daarom snel een ervaren dakdekker in Groningen in. Hoe langer de lekkage blijft lekken, hoe erger de schade zal zijn. Naast het aantasten van de dakconstructie stroomt het water uw woning binnen bij lekkage. Hierdoor ontstaat waterschade en kunnen vlekken en schimmel op de muren vormen.

Hiernaast kan het isolatiemateriaal in de muren nat worden, waardoor de isolerende werking afneemt en uw stookkosten toenemen. Laat daarom ook het isolatiemateriaal controleren als er een daklekkage heeft plaatsgevonden.

Dakpannen op dak in groningen met dakraam

Dakreparatie Groningen, verleng de levensduur van het dak

Onze dakdekkers streven er altijd naar om een dakreparatie in Groningen uit te voeren, in plaats van een volledige dakrenovatie. Door belangrijke delen van het dak tijdig te vervangen of repareren, kunnen we de levensduur van de huidige dakconstructie verlengen.

Door specifieke onderdelen van het bestaande dak te repareren, zorgen we ervoor dat de kosten voor de dakreparatie in Groningen relatief laag blijven. We spreken van een reparatie als een onderdeel van het dak gerepareerd kan worden en de werkzaamheden relatief klein blijven.

Hiernaast is er ook een verschil in de benodigde tijd voor de werkzaamheden. Onze dakdakkers in Groningen kunnen een dakreparatie uitvoeren in één of een aantal dagen. Terwijl het vernieuwen van een dak meerdere weken in beslag kan nemen.

Onderdelen die doorgaans gerepareerd worden bij een schuin dak, zijn de dakpannen, dakgoten, dakbeschot, dakramen, dakkapellen en nokvorsten.

Dakreparatie Groningen

Dakrenovatie Groningen, volledige dak laten vernieuwen door ervaren dakdekkers

Is uw volledige dak aan vernieuwing toe? We beschikken over de juiste ervaring en expertise voor een volledige dakrenovatie in Groningen. We spreken van een dakrenovatie als er meerdere onderdelen van het dak tegelijk aangepakt dienen te worden.

De volgende dakdelen kunnen onderdeel zijn van een renovatie:

 • De dakbedekking vervangen, zoals dakpannen of leien.
 • Het dakbeschot vernieuwen
 • Dakgoten vervangen
 • Aanbrengen van nieuwe isolatie
 • Vernieuwen van panlatten en daklatten
 • Vervangen van de nokvorsten
 • Vervangen van de dakconstructie, bijvoorbeeld de dakspanten en gordingen
 • Plaatsen van nieuwe dakramen of dakkappelen

Over het algemeen hoeven we de dakconstructie met dakspanten en gordingen niet vaak te vervangen. De ervaring leert dat dit vaker nodig is als het hout is gaan rotten door lekkage. Dit zoeken we eerst allemaal uit gedurende onze dakinspectie.

Laat uw dakrenovatie uitvoeren door Bouwend Noord. We zijn een ervaren dakdekker in Groningen en kennen alle schuine daken als onze broekzak.

Dakrenovatie Groningen

Dakpannen vervangen in groningen, de paraplu van uw woning.

Wilt u dakpannen vervangen in Groningen? Bij ons heeft u keuze uit verschillende soorten dakpannen, waarmee we het dak van uw woning kunnen bedekken.

 • Keramische dakpannen: worden geleverd in verschillende kleuren, zijn kleurvast en kunnen geglazuurd worden, waardoor de dakpannen beginnen te glanzen. De levensduur ligt tussen de 50 en 100 jaar en de dakpannen zijn relatief duur, maar prachtig.
 • Betonnen dakpannen: hebben een levensduur tussen de 30 en 50 jaar. Keuze uit verschillende kleuren, maar minder kleurvast over tijd. Het is de goedkopere oplossing, maar biedt een goede balans tussen prijs, kwaliteit en design.
 • Leien dakpannen: hebben een levensduur van 80 tot 100 jaar als we spreken over natuurlijen. Kunstlijen daarentegen heeft een levensduur van 30 tot 40 jaar. Natuurlijen zijn zwaar, maar hebben een unieke natuurlijke uitstraling.

Laat uw dakpannen vervangen in Groningen door onze ervaren dakdekkers. Wij zorgen ervoor dat uw dak weer glimt als nooit tevoren.

Dakpannen vervangen Groningen

Schoorsteen renovatie Groningen

Ook voor een schoorsteen renovatie in Groningen kunt u bij ons terecht. Door de jaren heen hebben we honderden schoorstenen gerenoveerd. De werkzaamheden omvatten:

 • Herstellen van scheuren in het metselwerk
 • Voegwerk vervangen
 • Schoorsteenkappen vervangen
 • Waterdichte coating aanbrengen
 • Vervangen of herstellen van loodwerk

Als bijvoorbeeld alleen het loodwerk van uw schoorsteen vervangen hoeft te worden. Dan spreken we van een schoorsteen reparatie. Als ervaren dakdekker in Groningen, kunnen we vertellen dat een lekkage vaak begint bij de schoorsteen. Het loodwerk laat dan los, waardoor het regenwater naar binnen stroomt.

Laat daarom tijdig onderhoud plegen en wacht niet te lang met uw schoorsteen renovatie in Groningen. Dit is altijd nog goedkoper dan het hele huis opnieuw laten verven.

Schoorsteen renovatie Groningen vooraf

Dakgoten schoonmaken Groningen

Het is belangrijk om uw dakgoten in Groningen op tijd schoon te laten maken. We raden aan om uw dakgoten minimaal één keer paar jaar te laten reinigen. Hiermee voorkomt u verstopping van de dakgoten, omdat bladeren, takken, mos, algen en andere soorten vuil verwijderd worden.

Onze specialisten zijn ervaren in het dakgoten schoonmaken in Groningen. Hiermee zorgen we ervoor dat de dakgoten het water correct afvoeren, waardoor wateroverlast voorkomen wordt.

Tegelijkertijd controleren we uw dakgoten op barsten, scheuren en het loslaten van verf. Mocht er onderhoud aan de dakgoten nodig zijn, dan stellen we u hiervan op de hoogte. Zodat eventuele verdere schade voorkomen kan worden.

Laat uw dakgoten schoonmaken door de lokale dakdekker van Groningen. U kunt het werk ook zelf uitvoeren, maar als wij het doen, kunnen we tegelijkertijd de dakgoten en het dak inspecteren.

Gratis dakinspectie bij de beste dakdekker Groningen

Bij Bouwend Noord, uw lokale dakdekker in Groningen, bent u ervan verzekerd dat er kwalitatief werk geleverd wordt. We komen altijd eerst langs op locatie, om een gratis dakinspectie uit te voeren. Daarnaast  beantwoorden we uw vragen en adviseren over de staat van het dak.

Standaard maken we geen algemene offerte, maar we leveren maatwerk voor onze klanten. Zodat er geen onderdelen van het dak vervangen worden, die in goede staat verkeren. Maar er ook geen onderdelen blijven zitten die juist vervangen hadden moeten worden.

De perfecte balans tussen kwaliteit en het kostenplaatje.

We hanteren korte wachttijden, maken duidelijke afspraken en zorgen ervoor dat we onze afspraken nakomen. Kies Bouwend Noord als uw dakdekker Groningen. Vraag gratis advies en een dakinspectie aan!

 

Veelgestelde vragen

 

Wat kost een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker zijn afhankelijk van de grote van het dak, de gekozen materialen, en de bereikbaarheid van uw dak. Bij Bouwend Noord komen we op voorhand langs, om de kosten voor de werkzaamheden in beeld te brengen. Vervolgens maken we een offerte met een vaste prijs voor de besproken werkzaamheden. Dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

 

Hoelang is een dakdekker bezig om het dak te vervangen?

Als enkel de dakpannen vervangen hoeven te worden, met eventueel de daklatten en bijvoorbeeld het onderdak. Dan kunt u rekening houden met een aantal dagen tot een week. Afhankelijk van de grote, bereikbaarheid en helling van uw dak. Als het volledige dak vervangen moet worden inclusief de onderconstructie en eventuele aanpassingen, dan dient u rekening te houden met een aantal weken. Gedurende ons advies zullen we een duidelijke indicatie geven van de duur van de werkzaamheden.

 

Doet Bouwend Noord alleen schuine en hellende daken?

Ja, bij Bouwend Noord zijn we gespecialiseerd in dakwerken voor schuine en hellende daken. Dit betekent dat we veel kennis en ervaring hebben met alle werkzaamheden omtrent schuine daken. Voor platte daken zijn we enkel beschikbaar om een groen dak aan te leggen.

Ontdek de mogelijkheden, plan een adviesgesprek!