Chat with us, powered by LiveChat
0592 20 12 02 info@bouwendnoord.nl

Dakdekker Assen

Bouwend Noord is uw lokale dakdekker in Assen. We zijn gespecialiseerd in dakrenovatie, dakreparatie en het vervangen van dakpannen voor hellende en schuine daken.

Ons team van ervaren dakdekkers in Assen staat klaar om het dak van uw woning of bedrijfspand volledig te vernieuwen. Bouwend Noord is een dakdekkersbedrijf met meer dan 15 jaar ervaring.

We hebben de juiste kennis en ervaring in huis om een volledig dak vanaf de grond op te bouwen. Maar zijn ook beschikbaar voor kleinere reparaties en onderhoud aan uw dak.

Kies voor een betrouwbaar dakdekker Assen. Vraag gratis advies op maat en een dakinspectie aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Door aanhoudende drukte kan het langer duren voor uw aanvraag behandeld wordt.

Dakdekker Assen: kwaliteit en duidelijke communicatie

Bouwend Noord is dé dakdekker in Assen waar kwaliteit, uitmuntende service en duidelijke communicatie centraal staan. Daarom worden alle dakwerken uitgevoerd door onze eigen ervaren dakspecialisten. We werken conform wet en regelgeving, houden vakkennis bij en leiden onze eigen mensen op. 

Standaard geven we op de montage van onze daken 10 jaar garantie. Daarnaast kan de garantie op dakpannen oplopen tot 30 jaar. Dit is afhankelijk van het type dakpan, maar dit wordt duidelijk besproken in gedurende het advies.

Hiernaast maken we duidelijke afspraken met onze klanten en we komen de afspraken na. We inspecteren uw dak en brengen de werkzaamheden in kaart. Terwijl we dit doen redeneren we duidelijk waarom bepaalde delen van het dak wel of niet vervangen hoeven te worden.

Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte met een vaste prijs voor de besproken werkzaamheden. Ga voor kwaliteit voor een betaalbare prijs. Kies ons als uw dakdekker Assen.

Dakdekker Assen

Waarom op tijd een dakdekkersbedrijf in Assen inschakelen?

We raden aan om op tijd een dakdekkersbedrijf in Assen in te schakelen als er problemen ontstaan, zodat verdere schade aan de woning voorkomen kan worden.

Mocht er sprake zijn van schade aan het dak, dan gaat dit vaak gepaard met lekkage. Als we spreken van lekkage dan kan het water via het dak de woning instromen. Hoe langer de lekkage bestaat, des te groter de schade aan de woning zal zijn.

Voorbeelden van schade door lekkage:

 • Vochtplekken op de muren
 • Ontstaan van schimmel en meeldauw op de buiten en binnenmuur
 • Bouwmaterialen die aangetast worden, hout gaat rotten en gips wordt zacht
 • Kortsluiting of brand als het water in contact komt met elektriciteit
 • Nat isolatiemateriaal waardoor de isolerende werking afneemt

Het dak beschermt de woning tegen weersinvloeden als sneeuw, regen, hagelbuiten etc. Het biedt bescherming voor uw woning en bezittingen. Laat het werk daarom over aan Bouwend Noord, uw ervaren dakdekker in Assen.

Dakdekker in Assen

Gratis advies en dakinspectie van de beste dakdekker in Assen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag daarom advies aan bij de beste dakdekker in Assen, dan komen we tegelijkertijd het dak inspecteren.

Als uw dak tegen het einde van de levensduur loopt dan is het belangrijk om het dak tijdig te laten vervangen. Hiermee voorkomt u lekkage wat weer kan leiden tot extra schade.  

Met onze dakinspectie controleren we alle belangrijke elementen van het dak en kijken wat vervangen moet worden. Denk aan een controle van de dakpannen, het onderdak, isolatie, nokvorsten, dakdoorvoeren, dakranden en overstekken.

Hiernaast inspecteren we de dakconstructie en kijken bijvoorbeeld of de spanten en gordingen in goede staat verkeren.

Als er elementen vervangen moet worden, leggen we ook waarom dit het geval is. We vinden het belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd zijn en op de hoogte van onze werkzaamheden.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en een grondige inspectie mag u van ons als dakdekker in Assen verwachten.

zijkant van nieuw dak met dakpannen

Dakrenovatie of een nieuw dak

Is uw dak in Assen aan vervanging toe? Bij Bouwend Noord zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van volledig nieuwe daken. Hierdoor zijn onze dakdekkers in Assen ervaren met het opbouwen van volledige dakconstructies. Maar in veel gevallen is een volledig nieuw dak niet nodig en zal een dakrenovatie volstaan.

We spreken van een dakrenovatie als bepaalde elementen van het dak vervangen kunnen worden:

 • Dakpannen
 • Onderdak en folies
 • Isolatie
 • Dakconstructie
 • Nokvorsten
 • Dakvensters

Over het algemeen blijft de dakconstructie voor een langere periode in goede staat. Mochten er in de dakconstructie verzwakte punten zitten dan kunnen we dit vervangen en verstevigen. Vaak is dit niet nodig en zal het blijven bij het vervangen van dakpannen en het onderdak met folies.

Uiteraard wordt uw dak grondig geïnspecteerd zodat we precies weten welke elementen gerenoveerd dienen te worden. Als het dak in slechte omstandigheden verkeert, adviseren kunnen we een volledig nieuw dak adviseren.

dakrenovatie in Assen

Dakreparatie Assen

Voor een professionele dakreparatie in Assen kunt u terecht bij Bouwend Noord. Daken zijn in de basis stevig gebouwd om lang mee te gaan. Als er schade ontstaat aan het dak is het vaak op één plek of een paar plekjes.

Dit kan eenvoudig opgelost worden door het dak te repareren. Hiermee bespaart u een hoop geld ten opzichte van een volledige dakrenovatie.

Daarom kijken onze dakdekkers in Assen altijd eerst of schade opgelost kan worden met een dakreparatie.

Voorbeelden van een dakreparatie:

 • Kapotte, beschadigde of verouderde dakpannen vervangen
 • Nokvorsten die losgeraakt of beschadigd zijn herstellen
 • Lekkages opsporen en repareren
 • Dakgoten en waterafvoer repareren of verstopping oplossen
 • De afdichting van dakvensters en dakkapellen verbeteren

Dakpannen Assen

Bouwend Noord levert verschillende soorten en typen dakpannen in Assen.

Het meeste gebruikte soort dakpan is de keramische dakpan, ook wel kleidakpan genoemd. Deze dakpannen zijn gemaakt van natuurlijke klei en vervolgens op hoge temperaturen gebakken. Daarna kunnen ze bewerkt worden met een glazuurlaag om extra bescherming te bieden. De beschermlaag zorgt voor een glanzende afwerking die in verschillende kleuren mogelijk is.

De keramische dakpannen ogen luxer en hebben levensduur tussen de 50 en 100 jaar, maar zijn ook duurder.

Daarnaast zijn de betonnen dakpannen ook een populaire keuze. De betonnen dakpannen hebben een levensduur tussen de 30 en 50 jaar. Ze gaan iets minder lang mee, maar zijn ook een stuk goedkoper.

Neem contact op met Bouwend Noord, uw dakdekker in Assen. We helpen u bij het maken van de juiste keuze omtrent dakpannen.

Bouwend Noord is uw lokale dakdekker in Assen

Kies voor Bouwend Noord als uw lokale dakdekker. We zijn een regionaal bedrijf en leveren onze diensten alleen in het noorden.

Daarom zijn we alttijd in de buurt van onze klanten zodat we snel kunnen leveren. Dit betreft zowel een volledige dakrenovatie als het uitvoeren van reparaties en het oplossen van lekkages.

Daarnaast hebben onze mensen kennis van de lokale bouwvoorschriften, waardoor we weten wat wel en niet mogelijk is zonder vergunning.

We maken gebruik van kwaliteitsmaterialen en voeren ons werk uit met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij elk project leveren we kwaliteit en als dit gewenst wordt kunnen we het onderhoud ook uitvoeren.  

Ga voor kwaliteit geleverd door een lokaal bedrijf. Kies Bouwend Noord als uw dakdekker Assen.  

Ontdek de mogelijkheden, plan een adviesgesprek!